Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lantmännen förvärvar minoritetsandel i KG:s Ägg

Lantmännen förvärvar minoritetsandel i KG:s Ägg

Lantmännen förvärvar 30 procent av aktierna i KG:s Ägg, som sedan 2015 majoritetsägare i Stjärnägg - Sveriges största äggleverantör. Förvärvet kommer att leda till utökade utvecklingsmöjligheter inom den svenska värdekedjan för ägg, och är i linje med Lantmännens strategi för ökade satsningar och investeringar inom livsmedelsförsörjningen i Sverige.

Stjärnägg – Drivande kraft i den hållbara omställningen!

Stjärnägg – Drivande kraft i den hållbara omställningen!

Alla delar vi den gemensamma utmaningen att minska belastningen på vår planet. Ett hållbart resursutnyttjande är ett måste. Inte minst har livsmedelssektorn en viktig uppgift att fylla, när det gäller att aktivt arbeta för en hållbar produktion och konsumtion av mat.
En livscykelanalys av ägg, som genomfördes av RISE 2019, visar på att svenska ägg är det mest klimatsmarta animaliska livsmedlet.

Stjärnägg – startar bolag i Danmark

Stjärnägg – startar bolag i Danmark

Sveriges största äggleverantör, Stjärnägg AB, har inlett ett samarbete med danska Dueholm Ekologiska Äggpackeri. Stjärnägg och Dueholm kommer genom det samägda bolaget Stjerneaeg A/S att erbjuda ett komplett utbud av skalägg och äggprodukter till dagligvaruhandeln och foodservicesektorn i Danmark.

​Johan Andersson ny ordförande i Stjärnägg!

​Johan Andersson ny ordförande i Stjärnägg!

I samband med Stjärnäggs bolagsstämma har Johan Andersson valts till ny ordförande i Stjärnägg AB. Johan Andersson har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom slakteri och de gröna näringarna, och är idag verksam inom en rad styrelser som KLS Ugglarps, Lyckeby Culinar, Swehatch, m.fl.

Ny klimatsmart förpackning – helt utan plast!

Ny klimatsmart förpackning – helt utan plast!

Stjärnägg är först ut på marknaden med att lansera en helt ny typ av äggförpackning, helt fri från plast. Istället för den traditionella krympfilmsplasten har förpackningarna nu fått ett hölje av 100 % återvinningsbart papper som omsluter äggplattan.

Stjärnägg deltar i Biofach den 13 till 16 februari

Stjärnägg medverkar i Biofach – världens största branschmässa för ekologiska livsmedel – den 13 till 16 februari. Över 3000 utställare från hela världen presenterar det senaste från respektive kategori. Viktiga aktörer från den ekologiska sektorn träffas här och utbyter kunskaper genom ett omfattande seminarieprogram.

#365 ägg – ny vision och design från Stjärnägg

#365 ägg – ny vision och design från Stjärnägg

Stjärnägg har formulerat en ny vision – #365 ägg – som ska bidra till att svenska konsumenter blir bäst i världen på att äta ägg. En kittlande tanke och en rejäl ökning från dagens dryga 220 ägg per person och år, men ett antal starka trender talar för att visionen är fullt nåbar.

Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!

Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!

För tredje året i följd ansluter Stjärnägg som stolt partner till Mustaschkampen. I fjol blev det stor succé för kampanjen med mer insamlade pengar och större uppmärksamhet än någonsin tidigare. Årets mål är att öka genomslaget ytterligare.

Fv. Agne Thuresson, Emma Jidefur och Joacim Furuhammar

Thuressons Hönseri breddar ägandet!

Thuressons Hönseri AB som ingår i marknadsledande Stjärnägg har fått två nya delägare. Emma Jidefur och Joacim Furuhammar, som båda varit anställda och ingått i ledningsgruppen sedan 2015, har gått in som nya delägare

Stjärnägg ska hjälpa Mustaschkampen slå rekord!

Stjärnägg ska hjälpa Mustaschkampen slå rekord!

​Nu höjer Stjärnägg insatserna för att hjälpa Mustaschkampen att överträffa fjolårets insamlingsrekord. I november är det dags igen. Då återvänder den årliga kampanjen Mustaschkampen i syfte att uppmärksamma Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Fler ser fördelarna i färdigkokta skalade ägg

Fler ser fördelarna i färdigkokta skalade ägg

Efterfrågan på Stjärnäggs svenska färdigkokta ägg ökar. Produktionen i Motala går på högvarv och för en tid sedan uppdaterades anläggningen med en ny kokmaskin. Nu är produktionen nära på fördubblad, från tidigare 8 460 ägg i timmen till dagens 16 200. Samtidigt vill allt fler ha Stjärnäggs KRAV-märkta färdigkokta ekologiska ägg.

Visa mer