Gå direkt till innehåll
Lantmännen förvärvar minoritetsandel i KG:s Ägg

Pressmeddelande -

Lantmännen förvärvar minoritetsandel i KG:s Ägg

Lantmännen förvärvar 30 procent av aktierna i KG:s Ägg, som sedan 2015 majoritetsägare i Stjärnägg - Sveriges största äggleverantör. Förvärvet kommer att leda till utökade utvecklingsmöjligheter inom den svenska värdekedjan för ägg, och är i linje med Lantmännens strategi för ökade satsningar och investeringar inom livsmedelsförsörjningen i Sverige.

– Genom den här affären skapar och säkrar vi en gemensam svensk plattform och stärker vår marknadsposition inom äggvärdekedjan från jord till bord. Vi har sedan tidigare samarbetat med Lantmännen kring bland annat foderutveckling. Jag ser nu fram emot ett nära samarbete med Lantmännen inom även fler områden, säger Erik Pettersson, vd för KG:s Ägg.

– Äggnäringen är en viktig del av det svenska lantbruket och ägg ett utmärkt både proteinrikt och näringstätt livsmedel. I samarbete med KG:s Ägg ser vi intressanta möjligheter när det gäller fortsatt utveckling inom produkt- och koncept, hållbarhet och foder. Förvärvet passar bra in i vår affärsportfölj och i vår värdekedja – med integrationer till såväl äggproducenter som kunder och konsumenter, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

– Med Lantmännen som delägare i KG:s Ägg får Stjärnägg en starkare huvudägare. Samarbetet kommer att stärka vår konkurrenskraft och ge oss möjligheter att snabbare nå våra mål inom bl.a. produktutveckling och hållbarhet. Kundnyttan i vårt erbjudande kommer att kunna stärkas ytterligare, säger Håkan Burlin, vd för Stjärnägg.

I samband med att förvärvet träder i kraft tar Carl-Peter Thorwid, chef för Lantmännens affärsområde Cerealia, också plats i styrelsen för KG:s Ägg. Tillträde planeras äga rum 1 april.

Vid frågor, kontakta:

Håkan Burlin, VD Stjärnägg AB

Tel: 0708–952114

E-post: hakan.burlin@stjarnagg.se

Erik Pettersson, VD KG:s Ägg AB

Tel: 0708–952114

E-post: erik.pettersson@stjarnagg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095