Gå direkt till innehåll
#365 ägg – ny vision och design från Stjärnägg

Pressmeddelande -

#365 ägg – ny vision och design från Stjärnägg

Stjärnägg har formulerat en ny vision – #365 ägg – som ska bidra till att svenska konsumenter blir bäst i världen på att äta ägg. En kittlande tanke och en rejäl ökning från dagens dryga 220 ägg per person och år, men ett antal starka trender talar för att visionen är fullt nåbar.

Ägg omsätter över 3 miljarder och är en viktig kategori med stark tillväxt i dagligvaruhandeln.

Intresset för hälsa, alternativa proteinkällor och ursprung talar för att ägget verkligen är ett livsmedel i tiden. Nu tar marknadsledaren Stjärnägg taktpinnen med ett nytt koncept mot både handel och konsument.

För att ta kategorin till nästa nivå har Stjärnägg gjort en kartläggning om shopperns köpbeslut och drivkrafter. – Resultaten från undersökningen stärker kunskapsläget i kategorin, och är till stor nytta för oss i dialogen med kedjor och butiker, om hur man kan optimera kategorin och exponera den i butik, berättar Håkan Burlin, VD för Stjärnägg. Ett antal butiker håller just nu på att bygga om för att ännu bättre möta shopperns behov.

Missionen ”Mästare på ägg” och ett nytt varumärkeslöfte – ”Vi gör det enklare att välja ägg” – ska fungera som språngbräda mot visionen. Det är en utmaning att skapa en stark och unik röst i en kategorin där varumärkeskännedomen är ganska låg. Stjärnägg kan luta sig mot lång erfarenhet, djup kunskap och en genuin kärlek till hönan och ägget. Och nu också helt färska insikter om hur shoppern agerar i köpögonblicket.

Förpackningen utgör grunden och är bärande för Stjärnäggs nya plattform och identitet.

– För konsumenten finns en uppsjö av valmöjligheter; ekologiska, ursprungsmärkta, frigående ute eller inne, storleken på ägget, ägg med gulare gula osv. Därför har tydlighet varit en ledstjärna i arbetet med de nya förpackningarna, berättar Håkan Burlin. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095