Gå direkt till innehåll
Stjärnägg – startar bolag i Danmark

Pressmeddelande -

Stjärnägg – startar bolag i Danmark

PRESSMEDDELANDE 3 augusti 2020

Från och med idag kan kunderna inom den danska dagligvaruhandeln och foodservicesektorn välja en ny leverantör inom kategorin ägg och äggprodukter – Stjerneaeg A/S.

Stjerneæg A/S kommer att till kunder över hela Danmark leverera ägg och äggprodukter, både under sitt eget varumärke Stjerneæg, men även under kundernas egna varumärken.

Utveckling tillsammans med kunder

- Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter. Vi söker nu partners som vill utveckla äggkategorin tillsammans med oss, säger Rolf Poulsen. Rolf är en del av familjen bakom Dueholm och även VD för Stjerneæg A/S.

Stjärnägg AB: s VD Håkan Burlin tillägger:

- Det här är två mycket väl fungerande och effektiva företag som nu har bildat Stjerneæg A/S, och jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden. I Sverige är vi vana vid en mycket hårdare konkurrens på äggmarknaden. Därför kan vi erbjuda de danska kunderna konkurrenskraftiga priser. Sammantaget kommer Stjerneæg A/S kunna erbjuda flera fördelar till de danska kunderna.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två partnernas nuvarande affärsmodeller och profiler. Dueholm kommer fortsatt vara en leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden, och Stjärnägg AB kommer att fortsätta att vara Sveriges ledande leverantör av alla typer av ägg och äggprodukter.

Familjeägda packerier

Stjärnägg AB ägs av fyra familjeägda äggpackerier och producenter från olika delar av Sverige. Företaget levererar ett komplett utbud av ägg till flera av de stora aktörerna inom svensk dagligvaruhandel och foodservice, så som Axfood, ICA, Coop Bergendahls, Menigo m.fl.

- Vi upplever en stor samhörighet med familjen Poulsen och vi har stor respekt för det entreprenörskap som kännetecknar just Dueholm. Så det är väldigt inspirerande att ingå ett samarbete med Poulsen-familjen, säger Håkan Burlin VD på Stjärnägg AB

Rolf Poulsen framhåller att:

- Familjerna bakom Stjärnägg AB har i flera generationer arbetat med höns, ägg och djurskydd, vilket är en värdegrund som vi delar. Tillsammans kommer vi i Danmark att skapa mervärden i äggkategorin, både för oss, för våra kunder och för konsumenterna.

Lär mer på

www.stjerneaeg.dk

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

  • Rolf Poulsen, VD Stjerneæg A/S: Mobiltlf. +45 30 96 97 99, e-mail rolf@stjerneaeg.dk
  • Håkan Burlin, VD Stjärnägg AB: Tlf. +46 13 23 90 96. mobil +46 708 95 21 14, e-mail hakan.burlin@stjarnagg.se  

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095

Relaterat innehåll