Gå direkt till innehåll
Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!

Pressmeddelande -

Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!

I november är Mustaschkampen tillbaka igen. Kampanjen drivs av Prostatacancerförbundet och syftar till att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer, bilda opinion och samla in pengar till forskning, utbildning och stipendier.

Genom ägda digitala kanaler och livsmedelsbutiker runt om i landet gör Stjärnägg sitt yttersta för att uppmärksamma och blåsa energi i kampanjen. Precis som i fjol kommer Sveriges största äggleverantör att leverera alla sina novemberägg i specialdesignade paket och halvpallsboxar. Dessutom ökar man det fasta bidraget för varje såld äggförpackning.

– Prostatacancerförbundet har en mycket viktig uppgift. Det starka stödet för Mustaschkampen från våra kunder och från vår egen organisation gör att vi för varje år har kunnat öka vårt ekonomiska bidrag, samtidigt som vi genom exponeringen av våra Mustaschägg bidrar till att skapa uppmärksamhet för denna viktiga fråga, säger Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

 Många män är rädda för att ta prover. Andra tänker att sjukdomen inte drabbar just dem. Men sanningen är att varje år får 10 000 män prostatacancer i Sverige. Alltså 27 män per dag och de flesta av dessa män kände sig innan diagnosen helt friska. Prostatacancerförbundet rekommenderar alla män som fyllt 50 år att ta PSA-prov, ett enkelt blodprov som tas på vårdcentral. Om prostatacancer upptäcks tidigt går sjukdomen att bota, säger Tomas Tullberg, projektledare för Mustaschkampen.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Som partner till Mustaschkampen vill Stjärnägg skapa uppmärksamhet kring sjukdomen, verka för att öka mäns hälsa och samla in pengar till utbildning, forskning och opinionsbildning.

Din hjälp behövs i kampen mot prostatacancer. Skicka ditt bidrag till Mustaschkampen genom att sms:a Ägg50 eller Ägg100 till 72929 för att skänka 50 eller 100 kr. Du kan också swisha valfritt belopp till 9001017 eller gå in på www.prostatacancerforbundet.se för att hitta andra sätt att stödja kampanjen.

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen - “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av de fyra äggpackeriföretagen KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.
www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095

Relaterat innehåll