Gå direkt till innehåll
STJERNEÆG A/S TAR NORDIC EGG UNDER SINA VINGAR

Nyhet -

STJERNEÆG A/S TAR NORDIC EGG UNDER SINA VINGAR

Nyetablerade Stjerneæg A/S tar ett stort steg in på marknaden för äggprodukter inom industri och catering genom att ta över den skandinaviska försäljningsverksamheten för Nordic Egg som idag levererar ägg och äggprodukter till den danska och svenska livsmedelsindustrin och cateringbranschen.

- Nordic Egg är en av de största leverantörerna av ägg och äggprodukter på den danska marknaden. Deras styrka är produkter anpassade för industri, storkök och catering, så som kokta ägg, flytande äggvita, gula och hela ägg, vilket passar perfekt i vår befintliga portfölj, säger Rolf Poulsen, VD för Stjerneæg A/S.

- Även om Stjerneaeg har ett antal äggprodukter i sitt sortiment så har vi inte det breda utbud som Nordic Egg erbjuder marknaden. Å andra sidan har Stjerneæg ett betydligt bredare sortiment av skalägg, de två varumärkena kommer komplettera varandra mycket väl, fortsätter Rolf.

Stjerneæg A/S stärker sin nordiska position

Det tyska äggföretaget Waden Group GmbH har stått bakom verksamheten i Nordic Egg. Efter övergången till Stjerneæg A/S kommer Nordic Eggs verksamhet att fortsätta som tidigare. De befintliga anläggningarna i Hørve på Själland kommer att behållas och det finns inte heller några planer på uppsägningar till följd av anslutningen till Stjerneæg A/S.

Med förvärvet av Nordic Egg i Danmark befäster Stjerneæg A/S sin position som en av de största leverantörerna av ägg och äggprodukter på den skandinaviska marknaden.

Stjerneæg A/S grundades i augusti i år i ett samarbete mellan svenska Stjärnägg AB och det danska äggförpackningsföretaget Dueholm. Stjerneæg A/S erbjuder ett brett utbud av skalägg, äggröra och ekologiska ägg både under sitt eget varumärke och som private label.

För ytterligare information:

VD Rolf Poulsen, tfn 030-69 97 99, e-post rolf@stjerneaeg.dk

Håkan Burlin, VD Stjärnägg AB tfn 0708-952114, hakan.burlin@stjarnagg.se

Stjerneæg A/S, Industriområde 107 8732 Huvudgård

www.stjerneaeg.dk

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095

Relaterat innehåll