Gå direkt till innehåll
Stjärnägg först med återvunnen krympfilmsplast

Nyhet -

Stjärnägg först med återvunnen krympfilmsplast

Stjärnägg är Sveriges största leverantör av ägg förpackande i krympfilmade brickor. För att minska vår plastanvändning och på så sätt bidra till ett minskat klimatavtryck påbörjades i höstas arbetet med att hitta en smartare lösning. Målet var att minska plastanvändningen men samtidigt bibehålla krympfilmens styrkor utan att tumma på varken kvalitet eller funktionalitet.

Tillsammans med vår leverantör togs prover togs fram och testkördes i produktionen. En av de viktigaste faktorerna var plastens funktionalitet och att den skulle fungera i packeriernas krympfilmstunnlar. Ganska snabbt kom vi in på möjligheten att byta ut delar av plastens uppbyggnad till återvunnen plast.

Den nya krympfilmsplasten består av 60 % återvunnet material vilket medför en minskning på hela 45 000 kilo nyproducerad plast/år.

Stjärnägg har påbörjat övergången till den nya krympfilmen och vi beräknar att samtliga artiklar kommer vara helt utbytta under mitten av 2021.

-Att driva ett sådant här projekt från start till mål har varit engagerande och utmanande. När vi nu ser slutresultatet och den kraftiga minskning av nyproducerad plast känner jag mig otroligt stolt, säger Jörgen Ottebäck försäljning och marknadsansvarig på Stjärnägg.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095

Relaterat innehåll