Gå direkt till innehåll
Tillsammans mot prostatacancer

Nyhet -

Tillsammans mot prostatacancer

Om du har fått diagnosen prostatacancer är du långt ifrån ensam. Sammanlagt lever omkring 120 000 svenska män med diagnosen, och antalet ökar snabbt. Nästan alla män drabbas förr eller senare av någon form av urologiska problem och den vanligaste orsaken är just prostatan.

Prostatacancer drabbar över 10 000 män varje år och är därmed landets vanligaste cancersjukdom. Idag får var sjunde man diagnosen före 75 års ålder. Prostatacancer är förrädisk på så vis att den i tidigt skede inte ger några symtom alls. Det är därför viktigt att du kollar din prostata och inte väntar med att söka läkare förrän du väl får besvär. Undersökningen kan göras på en vårdcentral eller hos en allmänläkare och består av ett enkelt blodprov, ett så kallat PSA-test.

Även om allt fler överlever så är det i Sverige cirka 2400 män som varje år dör av sjukdomen. Det gör prostatacancer inte bara till den vanligaste cancersjukdomen utan även till den cancerform som tar flest mäns liv.

Forskningen om nya metoder för diagnostik och behandling ger hopp om att antalet kommer att minska. Stjärnägg vill därför tillsammans med Mustaschkampen bidra till att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer, bilda opinion och samla in pengar till forskning, utveckling, utbildning och stipendier.

För femte året i rad tar nu Sveriges största äggleverantör Stjärnägg återigen upp kampen. Under november kommer den omtyckta äggförpackningen återigen finnas på butikshyllorna runt om i landet. För varje såld förpackning går en del av försäljningsintäkten direkt till Mustaschkampen.

– Prostatacancerförbundet har en mycket viktig uppgift. Det starka stödet för Mustaschkampen från våra kunder och från vår egen organisation gör att vi för varje år har kunnat öka vårt ekonomiska bidrag, samtidigt som vi genom exponeringen av våra Mustaschägg bidrar till att skapa uppmärksamhet för denna viktiga fråga, säger Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Din hjälp behövs i kampen mot prostatacancer. Köp därför Mustaschkampen 15-p ägg eller skicka ditt bidrag till Mustaschkampen genom att swisha valfritt belopp till 9001017 eller gå in på www.mustaschkampen.se för att hitta andra sätt att stödja kampanjen.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095