Gå direkt till innehåll
Mustaschkampen 15-p ägg
Mustaschkampen 15-p ägg

Nyhet -

Sveriges viktigaste ägg?

I november är Mustaschkampen tillbaka igen. Kampanjen drivs av Prostatacancerförbundet och syftar till att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer, bilda opinion och samla in pengar till forskning, utveckling, utbildning och stipendier.

För fjärde året i rad tar nu Sveriges största äggleverantör Stjärnägg återigen upp kampen. Under vecka 43-47 kommer den omtyckta och unika äggförpackningen finnas på butikshyllorna runt om i landet. För varje såld förpackning går en del av vinsten direkt till Mustaschkampen och deras fantastiska arbete.  

– Prostatacancerförbundet har en mycket viktig uppgift. Det starka stödet för Mustaschkampen från våra kunder och från vår egen organisation gör att vi för varje år har kunnat öka vårt ekonomiska bidrag, samtidigt som vi genom exponeringen av våra Mustaschägg bidrar till att skapa uppmärksamhet för denna viktiga fråga, säger Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Många män är rädda för att ta prover. Andra tänker att sjukdomen inte drabbar just dem. Men sanningen är att varje år får 10 000 män prostatacancer i Sverige. Alltså 27 män per dag och de flesta av dessa män kände sig innan diagnosen helt friska. Prostatacancerförbundet rekommenderar alla män som fyllt 50 år att ta PSA-prov, ett enkelt blodprov som tas på vårdcentral. Om prostatacancer upptäcks tidigt går sjukdomen att bota, säger Tomas Tullberg, projektledare för Mustaschkampen.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Som partner till Mustaschkampen vill Stjärnägg skapa uppmärksamhet kring sjukdomen, verka för att öka mäns hälsa och samla in pengar till forskning, utveckling, utbildning, stipendier och opinionsbildning. 

Din hjälp behövs i kampen mot prostatacancer. Köp därför Mustaschkampen 15-p ägg eller skicka ditt bidrag till Mustaschkampen genom att swisha valfritt belopp till 9001017 eller gå in på www.prostatacancerforbundet.se för att hitta andra sätt att stödja kampanjen.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095