Gå direkt till innehåll
Unik pallanpassning för effektivare transport och minskad klimatpåverkan

Pressmeddelande -

Unik pallanpassning för effektivare transport och minskad klimatpåverkan

Stjärnägg är stolta över att introducera sin senaste innovation, en pallanpassad lösning för ägg i lösvikt. Denna innovativa förpackningslösning är designad för att bidra till en effektivare transport och lagerhantering, samtidigt som den minskar klimatpåverkan.

Initiativet är en del av Stjärnägg löpande arbete med att utveckla mer hållbara förpackningslösningar.

Den nya lösviktsbrickan är en unik pallanpassad lösviktbricka innehållande 20 st ägg. Den mindre förpackningen bidrar dels till högre livsmedelssäkerhet och även till minskat matsvinn. Lösviksbrickan är både FSC-märkt och komposterbar.

Vår nya pallanpassade lösning för lösviktsägg är ett resultat av vår ständiga strävan efter innovation och förbättring. Vi är stolta över att kunna bidra till en mer hållbar och effektiv äggindustri, samtidigt som vi fortsätter att leverera de högkvalitativa produkter som våra kunder förväntar sig av oss säger Johannes Wallebom, foodservice-ansvarig på Stjärnägg

Stjärnäggs optimerade helpallslösning kommer också att generera ett bättre utnyttjande av lagerytan, vilket gör det möjligt för företaget och dess grossister att öka lagerkapaciteten.

Produkthöjdpunkter:

  • Ny lösviktsbricka som är komposterbar.
  • Pallanpassad FSC märkt ytterkartong
  • Optimerad helpallslösning

Med denna nya produkt visar Stjärnägg engagemang för att minska sin miljöpåverkan och stödja en hållbar affärsstrategi. Genom att erbjuda en lösning som främjar effektivitet och miljöansvar positionerar sig företaget som ledande inom branschen och visar sitt åtagande för en mer hållbar framtid.

För mer information kontakta:

Johannes Wallebom, 013 23 90 92, johannes.wallebom@stjarnagg.se

Håkan Burlin, 013 23 90 96, hakan.burlin@stjarnagg.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095