Gå direkt till innehåll
Tillsammans mot prostatacancer

Pressmeddelande -

Tillsammans mot prostatacancer

För åttonde året i rad tar Sveriges största äggleverantör, Stjärnägg, återigen upp kampen mot prostatacancer genom sitt samarbete med Mustaschkampen. Under november kommer den omtyckta äggförpackningen finnas ute i svenska dagligvarubutiker för att sprida medvetenhet och samla in pengar till forskning och stödverksamhet för drabbade män.

Genom att köpa Mustaschkampen 15-p ägg kan konsumenterna bidra till en viktig sak samtidigt som de njuter av goda och näringsrika ägg. Dessutom är det värt att notera att hönsen äter ett sojafritt foder, vilket bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Detta är ett konkret exempel på hur Stjärnägg tar sitt miljöansvar på allvar och strävar efter att förbättra hållbarheten i hela äggproduktionskedjan, säger Håkan Burlin VD Stjärnägg AB.

Mustaschkampen 15-p ägg inkluderar:

  • Ekonomiskt stöd till kampen mot prostatacancer, då en del av intäkterna går till forskning och insatser för att upptäcka och bekämpa denna sjukdom.
  • Ett kraftfullt tillskott till din dagliga kost. Genom att inkludera ägg i dina måltider kan du öka ditt intag av proteiner, vitaminer och mineraler, vilket är essentiellt för att upprätthålla en balanserad kost och en aktiv livsstil.
  • Djurvälfärd då äggen kommer från frigående utehöns som har tillgång till utomhusvistelse året runt.
  • Miljövänligt och hållbart producerade ägg då hönsen äter ett sojafritt foder, vilket bidrar till att minska koldioxidutsläppen med upp till 20 procent.

Vi är stolta över att återigen kunna stödja Mustaschkampen och dess viktiga arbete., Genom att köpa Mustaschkampen 15-p ägg stödjer konsumenterna inte bara kampen mot prostatacancer utan även en mer hållbar livsstil. Det är en win-win situation för alla inblandade säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig Stjärnägg.

Samarbetet mellan Stjärnägg och Mustaschkampen är av stor betydelse. Forskning visar tydligt att en hälsosam kost spelar en avgörande roll för att minska risken för prostatacancer. Genom att stödja Mustaschkampen hjälper Stjärnägg till att skapa medvetenhet kring prostatacancer och uppmanar män att ta sin hälsa på allvar genom regelbundna kontroller säger Per-Anders Nygård, kampanjledare på Mustaschkampen.

Din hjälp behövs i kampen mot prostatacancer. Köp därför Mustaschkampen 15-p ägg eller skicka ditt bidrag till Mustaschkampen genom att swisha valfritt belopp till 9001017 eller gå in på www.mustaschkampen.se för att hitta fler sätt att stödja kampanjen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095