Gå direkt till innehåll
Stjärnäggs huvudägare KG´s Ägg har utsetts till Årets Företagare i Linköping.

Pressmeddelande -

Stjärnäggs huvudägare KG´s Ägg har utsetts till Årets Företagare i Linköping.


Äggmästarna och syskonen Erik Pettersson och Anna Frödin driver i andra generationen familjeföretaget KG´s Ägg. Genom investeringar, packerimoderniseringar och viljan att alltid ligga i framkant har KG´s Ägg blivit ett av Sveriges största, effektivaste och modernaste äggpackerier, nu även utsett till Årets företagare i Linköping.

Motivering:

Årets Företagare 2022 har bevisat att man, med ett nytt och proaktivt arbetssätt i kombination med tidigare generationers erfarenheter, kan driva en lönande verksamhet som förändrar och förbättrar en hel bransch, i Sverige och i Europa. Man har visat på samhällsengagemang i pandemins spår och värnar starkt om både lokala producenter och konsumenter på ett nationellt nivå.

Erik Petterson och Anna Frödin på KG:s Ägg tilldelas priset Årets Företagare 2022 för sitt stora engagemang för den lilla lokala producenten på hemmaplan som mycket som för att vilja bidra till ett större och bättre samarbete i Europa.

Familjeföretaget KG:s Ägg startades 1973 av pappa KG Pettersson och driver vidare av syskonparet som utvecklar verksamheten i ett unikt samarbete med äggproducenter över hela Sverige under namnet Stjärnägg, ett namn som borgar för högsta kvalitet och engagerade äggmästare som lägger en stor stolthet i att leverera det bästa till Sveriges äggkonsumenter.

Erik och Anna har också visat en stor kärlek till sitt lokalsamhälle genom att erbjuda arbete till framför allt restaurangpersonal som drabbats av nedstängningar i pandemins spår.

För ett hängivet arbete i ett blomstrande företag som ger ringar på vattnet långt utanför Linköping.

------------

KG:s Ägg AB är majoritetsägare i Stjärnägg AB – som bildades 2002 under devisen ”lokala äggleverantörer i samverkan”. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar Stjärnägg sina ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel, samt grossister inom restaurang och storhushåll. KG´s Ägg AB äger även 50 procent av bl.a Norrlandsägg, Skåneägg och PF Food.

www.stjarnagg.se

#stjärnägg #företagarna #åretsföretagare #åminglet

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095