Gå direkt till innehåll
STJÄRNÄGG STÖTTAR MAJBLOMMAN

Pressmeddelande -

STJÄRNÄGG STÖTTAR MAJBLOMMAN

1 av 10 barn i Sverige lever i fattigdom, det vill vi vara med och ändra på. Stjärnägg har därför valt att stöta organisationen Majblomman. Under maj månad kommer Stjärnägg sälja en unik ask innehållande 15-ägg från höns frigående utomhus. För varje såld ask skänker Stjärnägg 1 krona till Majblommans viktiga arbete med att motverka barnfattigdomen i Sverige.

Asken pryds av årets fina Majblomma, som i år inspirerats av ett stekt ägg. 2022 års majblomma är gräddvit med en gul prick i mitten. Formgivaren är Oskar Björklund som är 10 år och kommer ifrån Spånga. Så här förklarar Oskar själv hur han tänkte när han designade blomman:
– Jag tänkte bara på ett stekt ägg när jag gjorde den! Sedan kom vi på att ägg påminner om Majblomman, organisationen alltså. Majblomman är som ett skyddande skal för barn som behöver det.

Utehönsägg 15-pack till förmån för Majblomman innehåller färska ägg från hönor som har tillgång till utomhusvistelse året runt. Hönorna äter ett sojafritt foder som bidrar till 20 procent lägre CO2. Sojan har vi ersatt med andra proteinkällor som odlas närmare och som även ger en ökad svensk produktion. Äggen får dessutom en naturligt gulare gula och smakar fantastiskt gott säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig Stjärnägg.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning ger de barn i Sverige det de har rätt till.

Din hjälp behövs i kampen mot barnfattigdom. Gå in på www.majblomman.se för att hitta fler sätt att stödja Majblomman.

www.stjarnagg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095