Gå direkt till innehåll
Stjärnägg stödjer Min Stora Dag!

Pressmeddelande -

Stjärnägg stödjer Min Stora Dag!

Stjärnägg har inlett ett långsiktigt samarbete med Min Stora Dag i syfte att stödja organisationens arbete för att skapa positiva händelser för barn i Sverige med svåra sjukdomar och diagnoser. Min Stora dag samarbetar med samtliga sjukhus i Sverige i syfte att ge barn mellan 4-18 år något att längta till, uppleva och minnas, en paus från deras tuffa och svåra och svåra vardag.

Genom samarbetet kommer Stjärnägg att marknadsföra organisationen Min Stora Dag på samtliga sina äggförpackningar. Stjärnägg kommer också att lansera en serie av unika specialdesignade Min Stora Dag förpackningar, där del av försäljningsintäkten kommer att gå till Min Stora Dag. Stjärnägg kommer även inom ramen för samarbetet arrangera Stora Dagar på uppdrag av Min Stora Dag då barn kommer att erbjudas möjlighet att komma ut på lantgård och träffa djur.

  • Att Stjärnägg valt att stödja Min Stora Dag betyder oändligt mycket för barnen. Vi är så glada både att få synas på äggkartonger, att ge barnen möjlighet till särskilda aktiviteter och att alla på Stjärnägg är så engagerade, säger Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.


  • Stjärnägg vill tillsammans med Min Stora Dag bidra till att skapa glädje och positiva händelser vardagen för barn som p.g.a. sjukdom eller annan diagnos har en tuff vardag. Vi hoppas att Stjärnägg genom samarbetet, ska kunna stödja Min Stora Dags fantastiska arbete såväl ekonomiskt som på andra sätt. Inte minst ser vi fram emot att få bidra praktiskt genom att arrangera två Stora Dagar, där barn får komma ut till våra lantgårdar och träffa hönor och andra djur, säger Håkan Burlin, VD på Stjärnägg.


  • Vårt samarbete med Min Stora Dag har tagits emot väl på marknaden. Jag är otroligt glad att Stjärnägg tillsammans med sina kunder kan medverka till att barns drömmar kan slå in, säger Jörgen Ottebäck, försäljning och marknadsansvarig på Stjärnägg. De unika Min Stora Dag askarna som också bygger på temat ”drömmar” kommer finnas på marknaden vid tre tillfällen per år. I den första perioden kommer de finnas i utvalda butiker inom ICA, City Gross, Matrebellerna, Netto samt hos Menigo och andra Food Service grossister fortsätter Jörgen Ottebäck.


Tusentals barn i Sverige har svåra sjukdomar och diagnoser som gör att livet inte ser ut som för de flesta av oss. Många tillfrisknar aldrig helt och lever med en sjukdom eller diagnos som kanske inte syns men som på olika sätt gör ont, försvårar livet och ibland skapar utanförskap. Under 2016 kommer fler än 3 000 barn med olika sjukdomar och diagnoser ha varit med om något utöver det vanliga genom Min Stora Dag. Min Stora Dag jobbar med visionen att alla barn i Sverige med svåra sjukdomar och diagnoser ska få vara med om något utöver det vanliga, något positivt som ger kraft och självkänsla. Läs mer om Min Stora Dag på www.minstoradag.org och läs mer om Stjärnägg på www.stjarnagg.se

Stjärnägg AB

Håkan Burlin

VD

E-post: hakan.burlin@stjarnagg.se

Telefon: 0708-95 21 14, 013-23 90 96

Jörgen Ottebäck

Försäljning och marknadsansvarig Retail

E-post: jorgen.otteback@stjarnagg.se

Telefon: 0708-29 99 00, 013-23 90 95

Kategorier


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen - “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg ägs av de fyra äggpackeriföretagen KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet.

Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095