Gå direkt till innehåll
Stjärnägg rekryterar toppnamn till styrelsen!

Pressmeddelande -

Stjärnägg rekryterar toppnamn till styrelsen!

Vid Stjärnäggs årsstämma valdes Robert Auselius, VD för Valio Sverige AB, in som ledamot i styrelsen för Stjärnägg AB. Med sin gedigna erfarenhet från ledande roller inom livsmedelsbranschen kommer Robert Auselius att stärka Stjärnäggs styrelse ytterligare. Robert har en lång och imponerande karriär och är en expert inom företagsledning, vilket bekräftas av hans utmärkelse som Årets VD av Karriärföretagen. Han har också värdefull erfarenhet av styrelsearbete genom sitt engagemang i flera styrelser, bland annat Valio Sverige AB och DLF Service AB, säger Johan Andersson, styrelseordförande för Stjärnägg AB.

Stjärnägg är till 100% ägt och drivet av svenska äggentreprenörer. Entreprenörskapet är en avgörande faktor för Stjärnäggs stora framgångar. Företaget erbjuder högsta leveransprecision, produktkvalitet och kostnadseffektivitet med ett starkt kundfokus. Stjärnägg, som är en stor leverantör både inom EMV och med sitt eget varumärke, är marknadens största äggleverantör och driver innovation och utveckling av äggkategorin i nära samarbete med sina kunder.

Under senaste året har Stjärnägg haft en mycket positiv utveckling med en värdetillväxt på 59% och en volymtillväxt på 39%, vilket bidragit till 54% av äggkategorins totala tillväxt. Företagets resultat sexdubblades jämfört med föregående år.

Jag ser fram emot att vara en del av styrelsen och att arbeta tätt tillsammans med Stjärnägg AB. Stjärnägg driver och utvecklar en av handelns viktigaste kategorier. En kategori med hälsosamma produkter som stödjer våra svenska bönder och bidrar till en hållbar framtid, säger Robert Auselius.

Ämnen

Kategorier


Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

www.stjarnagg.se

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095