Gå direkt till innehåll
VAKTELÄGG I NY FÖRPACKNING!

Nyhet -

VAKTELÄGG I NY FÖRPACKNING!

Allt fler butiker har upptäckt de små, goda och näringstäta vakteläggen. Äggen i sig skapar både nyfikenhet och ger inspiration till den matintresserade. Marknaden för svenska vaktelägg ökar men försäljningen inom dagligvaruhandeln är fortfarande ganska liten. De flesta äggen köps upp av aktörer i restaurangbranschen som sedan länge har vaktelägg som en delikatess på menyn.

Vakteläggen handplockas och kvalitetskontrolleras direkt av Stjärnäggs utvalda Äggmästare Erik och Madelene på Täljestad Gård i Östergötland. Här lever vaktlarna frigående i stora, rymliga hönshus, anpassade för just deras behov.

För att möta efterfrågan på mer klimatsmarta förpackningar lanserar Stjärnägg nu en helt ny förpackning till sina Vaktelägg, bestående av 100% återvinningsbart papper. 

Att bidra till ett minskat klimatavtryck är en viktig fråga för oss inom Stjärnägg.  Att nu kunna fasa ut den tidigare plastförpackningen och ersätta den med en pappersförpackning känns fantastiskt bra. Asken vart inte bara klimatsmartare den vart finare också, säger Jörgen Ottebäck, försäljning och marknadsansvarig på Stjärnägg. 

Stjärnäggs 12-p vaktelägg är förpackade i en säljklar display innehållande 8 st konsumentförpackningar. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095