Gå direkt till innehåll
URSPRUNGSBESTÄMT FRÅN MUNGA HERRGÅRD

Nyhet -

URSPRUNGSBESTÄMT FRÅN MUNGA HERRGÅRD

Intresset kring lokala, närproducerade ägg har kraftigt ökat de senaste åren. Vetskapen om vart äggen man äter kommer ifrån har seglat upp som den fjärde viktigaste faktorn vid val av ägg enligt en nyligen genomförd konsumentundersökning av Ipsos. Stjärnägg lanserar nu ursprungsbestämda ägg från vackra Munga Herrgård i Västmanland.

Stjärnägg går steget längre i det växande segmentet - Lokalt/Närproducerat och lanserar nu även ursprungsbestämda ägg. Dvs. en förpackning med noga utvalda, kvalitetssäkrade ägg med ett och samma ursprung, i detta fall från Munga Herrgård i Västmanland.

Stjärnägg har sedan tidigare ett uppskattat och brett sortiment med lokala, närproducerade ägg och vi finns representerade i flera regioner. Att vi nu kan erbjuda västmanlänningarna ägg från Munga Herrgård tror vi kommer bli väldigt uppskattat, säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig på Stjärnägg. Med lokala äggproducenter och lokala packerier kommer vi inte bara nära bonden och hönan utan även närmare våra konsumenter fortsätter Jörgen.

Munga Herrgård är sedan länge en av Stjärnäggs utvalda äggproducenter. Gården uppfyller Stjärnäggs hårt satta krav på både äggkvalité, djuromsorg och hållbarhetsarbete. Gården har noga valts ut av Stjärnäggs äggmästare och får nu en helt egen förpackning med 10 st goda Herrgårdsägg.

Herrgården är vackert belägen i Västmanland och har anor från 1600-talet. Munga Herrgård ligger naturskönt omgiven av skog, hagar, åkrar och alldeles intill Mungasjön. På gården har man så långt man kan minnas arbeta med djur, jordbruk och skogsbruk. Höns ingick tidigt i självförsörjningen och har därför alltid funnits på gården.

Munga Herrgårdsägg lanseras under maj och kommer till en början finns tillgängliga hos framför allt utvalda ICA butiker runt om i Västmanland.

MUNGA HERRGÅRDSÄGG

  •  Noga utvald gård av våra Äggmästare.
  •  Ursprungsbestämda ägg från specifik gård.
  •  Lokalt och närproducerat i Västmanland.
  •  Högt satta krav på äggkvalité, djuromsorg och hållbarhetsarbete.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095