Gå direkt till innehåll
ICA Malmborgs inleder samarbete med Stjärnägg

Nyhet -

ICA Malmborgs inleder samarbete med Stjärnägg

ICA Malmborgs består av sex ICA Kvantum butiker i Malmö och Lund. Butikerna har sedan länge ett stort fokus på lokalt och närproducerade livsmedel. Kedjan har nu inlett ett långsiktigt samarbete med äggleverantören Stjärnägg.

Samtliga butiker inom Malmborgs kedjan erbjuder nu närproducerade ägg från Skåneägg beläget i Mörarp utanför Helsingborg. Här har man sedan 1967 arbetat med höns och äggproduktion. Företaget har under senaste åren renoverats och moderniserats. Skåneägg är i dag en av landets största äggproducenter och bedriver också ett toppmodernt äggpackeri. Skåneägg ingår sedan 2006 i Stjärnägg som är Sveriges största äggleverantör.

- Vi ser fram emot detta samarbete och är glada över förtroendet att leverera våra ägg till Malmborgs fina butiker. Vi packar enbart ägg från vår egen produktion och från närliggande gårdar. Mer lokalproducerat än så kan det inte bli säger Anders Lindberg VD på Skåneägg.

Malmborgsbutikerna har byggt om och uppdaterat sina äggavdelningar och här hittar man nu ett brett och attraktivt sortiment av närproducerade, skånska ägg.

För Malmborgs är det viktigt med stabila och trygga leverantörer som har sitt hjärta i det skånska jordbrukslandskapet. Valet av Skåneägg/Stjärnägg som leverantör kändes därför väldigt naturligt. Vi arbetar bara med leverantörer som håller hög standard när det gäller miljöarbete och djurhållning. Att välja närproducerat gör dessutom stor skillnad för koldioxidutsläppen säger Mats Lundin på ICA Malmborgs.

www.stjarnagg.se

www.malmborgs.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095