Gå direkt till innehåll
Stjärnägg- Marknadsledaren som driver och utvecklar äggkategorin

Blogginlägg -

Stjärnägg- Marknadsledaren som driver och utvecklar äggkategorin

Det är inte många företag som kan erbjuda en vara som 97 % av Sveriges befolkning äter, inte heller många som representerar en kategori med omsättning över 3 miljarder och som dessutom är mycket lönsam för handeln.

Förra året sattes det rekord och det såldes hela 1,4 miljarder ägg i svensk dagligvaruhandel. Stjärnägg var den stora vinnaren med årsökning på 11,5% i volym. Att som marknadsledare öka nästan fyra gånger mer än marknaden tillhör inte vanligheten.

Vad är hemligheten bakom framgången?

- Kategorin ägg har haft en stadig tillväxt de senaste 10 åren. Men aldrig tidigare har det hänt så mycket som nu när det gäller utvecklig av äggavdelningen säger Jörgen Ottebäck som är försäljning och marknadsansvarig på Stjärnägg.

Stjärnägg har satt en helt nya standard för hur en äggavdelning skall se ut. Med investeringar på bl.a. inredning, skyltmaterial och ledbelysning har vi lyckats skapat en mer attraktiv och intressant avdelning. Utöver detta erbjuder vi mervärden som stort sortiment, lokala ägg, samarbeten med bla. Mustaschkampen, Min Stora Dag, Kalles Kaviar mfl. Stjärnägg erbjuder butiker kundspecifika planogram, butiksdemonstrationer, receptfoldrar, äggskolor och nu även roliga äggtillbehör. På Stjärnägg letar vi alltid efter utvecklingsmöjligheter och försöker ligga i framkant när det gäller innovationer och kategorikunskap. Vi hjälper helt enkelt våra kunder till en attraktivare och lönsammare avdelning fortsätter Jörgen Ottebäck.

Avslutningsvis, varför skall man samarbeta med Stjärnägg?

- Stjärnägg erbjuder ägg av högsta kvalitet, vi driver marknaden och utvecklar kategorin. Vi är entreprenörsdriva, flexibla och engagerade. Stjärnägg är också den enda rikstäckande äggleverantören som fortfarande är svenskägd och endast erbjuder svenska ägg, det är vi mycket stolta över avslutar Jörgen Ottebäck.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095

Relaterat innehåll