Gå direkt till innehåll
GLADARE PÅSK MED ÄGG

Blogginlägg -

GLADARE PÅSK MED ÄGG

Ägget har länge varit en stark symbol för påsken och under påskveckan äter vi i Sverige hela 50 miljoner ägg. Det finns flera anledningar till varför påsken har blivit så starkt förknippad med ägg. Bland annat har det med fastan att göra.

I de flesta kristna länder äter man ägg under påsken. Att påsken blivit den stora ägghelgen beror dels på att det var förbjudet att äta ägg under den 40 dagar långa fastan före påsk. Dels på att det började bli ljust igen på våra breddgrader,  vilket var en signal till hönsen att det var dags att börja värpa igen efter vintermörkret. Plötsligt fanns det gott om ägg och man kunde ladda kroppen med välbehövliga vitaminer och proteiner.

Under påskveckan köper vi svenskar över 3000 ton ägg, vilket motsvarar cirka 50 miljoner ägg. Tillgången på ägg i år är tuffare än någonsin med tanke på den fågelinfluensa som pågår och som drabbat flera svenska äggproducenter under våren. Påsken är normalt sett en mycket utmanande och intensiv period då det är mycket ägg som ska levereras ut på kort tid. Marknadssituationen i år gör det betydligt tuffare än normalt. Våra producenter och packerier arbetar för högtryck och hur denna påsken slutar är för tidigt att uttala sig om, men brist på vilja är det inte säger Jörgen Ottebäck, försäljning och marknadsansvarig Stjärnägg. 

Stjärnägg väljer att fira äggets högtid lite extra med sin specialdesignade påsk-förpackning. En äggkartong som förhoppningsvis sprider lite glädje i äggavdelningen. Förpackningen innehåller 15st noga utvalda ägg, perfekta till påskbordets ägghalvor men också till att måla, pyssla och dekorera med. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Håkan Burlin

Håkan Burlin

Presskontakt CEO 013239097
Jörgen Ottebäck

Jörgen Ottebäck

Presskontakt Sales & Marketing manager 013239095